Ennehøj

Om huset

På Malling Bjergevej 71 ligger dette arkitekthus,
som blev bygget i 2006.

Velkommen til vores enestående arkitekttegnede hjem på Ennehøj i Malling Bjerge, beliggende 70 meter over havets overflade. Herfra kan du nyde en betagende panoramaudsigt over Aarhusbugten, Mols, Hjelm, Samsø og Tunø, samt syd- og vestudsigter mod Odder, Mårslet og Moesgård. Denne unikke beliggenhed skal simpelthen opleves.

Hjemmet er skabt med en harmonisk arkitektur, der forener hus og landskab i en perfekt balance. Dette er resultatet af et tæt samarbejde mellem en dygtig arkitekt og en landskabsarkitekt, der sammen har udnyttet grundens terrænforskel på over 7 meter til at skabe en bolig, hvor man kan nyde den spektakulære udsigt fra næsten ethvert punkt på grunden.

Takket være grundens betydelige terrænforskel er der en smuk udsigt mod øst og syd fra de nederste etager, mens der fra den øverste etage kan nydes en fantastisk panoramaudsigt hele kompasset rundt. Alle rum i dette enestående hjem byder på imponerende udsigter, der fuldender din boligoplevelse.

"Hurtigt efter besættelsen etablerede tyskerne en luftmeldepost på Ennehøj i Malling Bjerge."

Et Arkitektonisk Mesterværk
med Fantastisk Udsigt og Luksuriøs Komfort

Dette imponerende arkitekttegnede hus byder på 2.870 m² grund og 181 m² boligareal, samt en 114 m² kælder og et mindre hus til arbejde og fritidsaktiviteter. Med 8 rummelige værelser af høj kvalitet, fordelt over hele huset, får du det ultimative i komfort og funktionalitet. Store vinduer i alle værelser skaber et lyst, luftigt og rummeligt hjem. En frodig have omgiver huset og giver et afslappende sted at nyde det betagende landskab. Udenfor kan du gå ture eller slappe af i solen på det store udendørs areal, som er både roligt og sikkert. Med flere kilometer til nærmeste indkøb og nabo, får du maksimalt udbytte af fred og ro.

Fra dette enestående hjem er der udsigt til vidtstrakte marker, havet, søer og helt til Aarhus. Den fantastiske og allestedsnærværende udsigt er en af husets mest populære funktioner. Nyd den betagende udsigt fra vinduerne og terrassen, og del den med venner og familie, når du inviterer dem på besøg. Udsigten tilføjer et ekstra element til dette smukke hus, og er en af de primære grunde til at overveje det som dit næste hjem. Med panoramaudsigten til det maleriske landskab, kan du nyde naturens skønhed, mens du slapper af i dit luksuriøse hjem.

Tysk luftmeldepost i Malling Bjerge 1940-45

Søren H.Jørgensen, Glud, skriver i 1995 følgende erindringer. Vedrørende den tyske luftmeldepost i Malling Bjerge 1940-45. En dag i ugen efter den 9de april 1940, blev jeg sendt til Ajstrup i et ærinde, vistnok efter rationeringsmærker. Og da jeg kom til Kirstensminde, holdt der en lastvogn, og rundt om den sværmede tyske soldater, med hjælme og geværer. Det så jo dramatisk ud, det var første gang jeg så noget til besættelsesmagten, før havde vi jo kun set flyvemaskiner. Nå men jeg cyklede forbi med nogen betænkelighed, og fik mit ærinde besørget, jeg kunne da se at de var ved at udlægge en telefonledning i hegnet op mod Malling Bjerge. Et par dage efter hørte vi så at der var oprettet en luftmeldepost på toppen af Ennehøj, den østlige ende af Malling Bjerge, på kanten af den gamle grusgrav, herfra er jo en vældig udsigt. I de følgende dage blev denne post udflugtsmål for omegnens ungdom, alle var jo nysgerrige efter at se disse fremmede, det var ældre soldater 35-40 år, men ret flinke, vi fik da lov at bruge deres store Zeis kikkerter.

Der var ca. 10 mand, de boede i små telte på stedet, 3 mand var på vagt, opgaven var at melde om de flyvemaskiner der passerede posten, typen af maskinen og kursen den fløj, meldingerne telefoneredes til en kommandocentral i Århus. Der blev oprettet et net af poster over hele Jylland. Der blev efterhånden bygget en lille hytte til vagtholdet oppe på kanten af grusgraven. I løbet af efteråret blev mandskabet indkvarteret i omegnen, nogle i Malling. I den første tid leverede koner fra omegnen ekstra forplejning, men det svandt hurtigt ind med den trafik, og styrken blev efterhånden mere isoleret. Der blev bygget en større barak i bunden af grusgraven, og her blev de alle indkvarteret, og en kok sørgede for forplejningen. Til sidst blev der lavet afstivede skyttehuller rundt på kanten af grusgraven og lidt pigtråd blev lagt ud. Mandskabet cirkulerede vist rundt imellem posterne i Jylland, men det må have været nogen lange år. Den 5de maj 45 forsvandt de lige så pludselig som de kom.